Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще разпореди армията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще разпореди армията
Коментари Харесай

Тръмп отправи предупреждение към Демократическата партия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че ще разпореди армията да построи струващата много милиарди стена по границата с Мексико, в случай че Демократическата партия блокира финансирането на плана.
Преди срещата си в Белия дом с водачи на опозиционната Демократическа партия, Тръмп написа в Twitter, че стената е нужна за попречване на „ " огромна престъпност и заболявания ", предизвиквани от незаконни имигранти.
" Ако демократите не ни дадат гласовете си, с цел да осигурим нашата Страна, Военните ще изградят останалите сектори от Стената. Те знаят какъв брой е значимо! ", написа Тръмп.
Противниците споделят, че стената, която може би беше главно заричане от предизборната акция на Тръмп за изборите през 2016 година, освен е загуба на пари, а била употребена от президента, с цел да подтиква към ксенофобия.
Чък Шумър, най-високопоставеният демократ в доминирания от републиканците Сенат, и Нанси Пелоси, която евентуално ще стане през януари ръководител на новата, следена от демократите Камара на представителите, се срещнаха с Тръмп по-късно във вторник.
Но беше малко евентуално президентът да ги убеди да се съгласят на 5 милиарда Долара, които съгласно него са нужни за финансиране на тежкото оборудване по границата. Демократите са склонни да се съгласят с доста по-малък като размер разход, с акцент върху сигурността на границите, а не върху действителна стена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР