Президентът на САЩ Доналд Тръмп замина днес за Париж, където

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп замина днес за Париж, където
Коментари Харесай

Доналд Тръмп заминава на посещение във Франция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отпътува през днешния ден за Париж, където ще взе участие в церемониите по отбелязването на стогодишнината от края на Първата международна война, заяви ДПА.

Преди да напусне Белия дом, Тръмп съобщи пред кореспонденти, че чака с неспокойствие плануваните прояви. "Видях какво са подготвили и мисля, че ще бъде нещо доста, доста особено ", сподели Тръмп.

Около 60 международни водачи ще вземат участие в церемониите, чийто хазаин ще е френският президент Еманюел Макрон. Сред тях са немският канцлер Ангела Меркел, съветският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган. В тържествата ще взе участие и българският президент Румен Радев.

Американският държавен глава на следващия ден ще се срещне с Макрон. Имаше проекти и за къса среща с Путин, само че Тръмп през днешния ден омаловажи тази опция. "Ще се срещна с Путин на Г-20 ", сподели той, имайки поради срещата на върха в Буенос Айрес, планувана за края на ноември. "Не знам дали ще се забележим в Париж, може би. Може да има обяд за водачите ".

В неделя, когато Съединени американски щати празнуват Деня на ветераните, Тръмп ще посети американското гробище "Сюрен " край Париж. Около 31 000 американци, убити в Първата международна война, са заровени в Европа.

По-късно в неделя Тръмп и брачната половинка му Мелания ще отпътуват назад за Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР