Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път направи гаф,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път направи гаф,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп сгафи с поздравленията към Канзас Сити Чийфс


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп за следващ път направи гаф, обвързван с географията, до момента в който поздравяваше посредством “Туитър” спечелилите в Супербоул LIV Канзас Сити Чийфс.

 50 години по-късно Канзас Сити Чийфс още веднъж преобладават в Супербоул!

“Поздравления на Канзас Сити Чийфс за страхотния мач и фантастичния поврат под голямо напрежение. Вие представихте великия щат Канзас, както и цялостен Съединени американски щати, толкоз добре. Нашата страна се гордее с вас”, написа Тръмп в обществената мрежа.



Проблемът е, че щат Канзас не съществува и в действителност Канзас Сити е част от щата Мисури. Не след дълго от щаба на Тръмп са осъзнали грешката и коригираха “туита”, само че не преди президентът да стане за смях.

Откакто е държавен глава на Съединени американски щати, Тръмп прави поредна географска неточност. Той разгласи, че ще построи стена с Мексико на границата в Колорадо (щатите на границата с “ацтеките” са Калифорния, Аризона, Ню Мексико и Тексас); сподели, че Белгия е “красив град”; “създаде” страната “Намбия” и обърка район Балтика с Балканите, обвинявайки го за войната в някогашна Югославия.
Канзас Сити Чийфс победиха след поврат Сан Франциско 49-ърс с 31:20 и 50 години по-късно победиха за повторно в Супербоул.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР