Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че решението за две

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че решението за две
Коментари Харесай

Тръмп след среща с Нетаняху: Харесвам решението за две държави, искам мир още този мандат

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има вяра, че решението за две страни за разрешаване на израелско-палестинския спор " ще проработи най-добре ".

Тръмп направи изявлението на взаимна конференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, осведомят израелските медии " Аарец " и " Таймс оф Израел ".



" Мисля, че решението за две страни ще проработи най-добре. Постигнат е огромен прогрес, Израел и палестинците желаят да създадат нещо. Много скоро ние ще стартираме да се придвижваме бързо ", означи Тръмп.

Американският водач разкри още, че има намерение да показа проект за мир в Близкия изток в идващите 2-3 месеца, допълвайки, че възнамерява да свърши други неща през втория мандат на ръководството си.

Държавният глава означи, че Съединени американски щати са " на 100% с Израел ". Тръмп добави, че Нетаняху му е благодарил за преместването на американското посолство в Йерусалим по-рано тази година. Той разясни, че решението е било противоречиво, само че в последна сметка се е оказало ужасно по доста способи.

Израелският министър председател благодари на Тръмп за " твърдата " му позиция за Иран. Според него решението за преместването на посолството е " трансформирало историята ".

" Мисля, че американско-израелският съюз в никакъв случай не е бил по-силен ", има вяра министър председателят на еврейската страна.

Нетаняху и Тръмп са провели срещата при закрити врата по искане на израелския водач.

Президентът на Съединени американски щати отхвърли да отговори на журналистически въпроси за ескалиралото напрежение сред Русия и Израел след свалянето на съветски аероплан Ил-20 в Сирия. Тръмп съобщи, че по-късно ще разяснява въпроса.

По-рано Нетаняху се срещна с държавния секретар Майк Помпео.

Израелският министър-председател ще организира срещи с президента на Гватемала Джими Моралес, полския президент Анджей Дуда, австрийския канцлер Себастиан Курц, генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли и други.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР