Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че действията на Китай

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че действията на Китай
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Китай иска да загубя изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има вяра, че дейностите на Китай на фона на COVID-19 са доказателство, че Пекин „ ще направи всичко, което може “, с цел да не бъде избран отново за втори мандат през ноември. 
В изявление пред Reuters в Овалния кабинет, Тръмп приказва доста остро за Китай и съобщи, че преглежда няколко разновидността по какъв начин да накара Пекин да си заплати за ковид. „ Мога да направя доста “, предизвести президентът.
Американският президент вини Китай за световната пандемия, която лиши минимум 60 000 живота единствено в Съединени американски щати, съгласно изчисленията на Reuters, и хвърли страната в дълбока криза, поставяйки в заплаха очакванията му за втори четиригодишен мандат.
Републиканският президент, упрекван постоянно, че е просрочен с реакцията против разпространяването на ковид, има вяра, че Китай е трябвало да бъде по-активен в предизвестията си към света за заплахата и да го направи по-рано, отбелязва още организация " Фокус ".
На въпрос дали обмисля потреблението на цени или даже отписване на задължения към Китай, Тръмп отхвърли да навлезе в конкретика. „ Има доста неща, които мога да направя “, уточни той. „ Разследваме случилото се “.
„ Китай ще направи всичко допустимо, с цел да изгубя тази конкуренция “, сподели Тръмп. Той е убеден, че Пекин желае неговият либерален конкурент Джо Байдън да завоюва конкуренцията, с цел да облекчи натиска, който Тръмп оказва върху Китай по търговията и други въпроси. „ Те непрекъснато употребяват връзки с обществеността, с цел да се опитат се изкарат почтени “, сподели Тръмп за китайските чиновници.
По думите на Тръмп, подписаната с китайския му сътрудник Си Дзинпин комерсиална договорка, целяща да понижи хроничния търговски недостиг на Съединени американски щати в обмена с Китай, „ беше повлияна зле “ от икономическите последици на пандемията.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР