Президентът на САЩ Доналд Тръмп внесе вчера още повече объркване

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп внесе вчера още повече объркване
Коментари Харесай

Тръмп продължава да внася объркване за срещата си с Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп внесе през вчерашния ден още повече комплициране за неотдавнашната си среща с Владимир Путин, написа в. " Ню Йорк таймс ".

След ден на спорни изказвания за намесата на Русия в изборите през 2016 година, той сподели, че в действителност е размахал пръст на съветския си сътрудник. " Дадох му да разбере, че ние няма да допуснем това ", сподели Тръмп в изявление за Си Би Ес.

Но изявлението му съвсем изцяло опонира на метода, по който президентът окачестви срещата с Путин в понеделник в Хелзинки. То опонира и на отговора, който даде по-рано през вчерашния ден на въпрос дали Съединени американски щати не престават да са " цел " на Русия.

Две седмици преди встъпването му в служба, на Тръмп са били показани строго секретни документи на разузнаването, съгласно които Путин персонално е наредил хакерски атаки за повлияване на резултата от изборите в Съединени американски щати през 2016 година, написа " Ню Йорк таймс ".

Според няколко души, участвали на срещата, Тръмп с принуда се е убедил в истинността на разкритията, само че от този момент пробва да потули всичко, обвързвано с информациите, за които се застъпват единомислещо ръководителите на личните му разследващи служби, прибавя изданието.

Тръмп се опасява, че в случай че признае за съществуването даже на несполучлив съветски опит за въздействие върху вота през 2016 година, това ще повдигне въпроси за легитимността му като президент, счита един от най-близките му помощници, поискал анонимност.

Най-новият детайл от тематиката с съветската интервенция в американската политика е вчерашното двучасово чуване във федерален съд във Вашингтон на Мария Бутина, за която се твърди, че е съветски сътрудник под прикритие.

В продължение на четири години тя е опитвала да се внедри в консервативни кръгове и да оказва влияние на авторитетни републиканци, до момента в който скрито е била в контакт с съветски разузнавачи, почитан съветски представител и непосредствен до Кремъл милиардер, споделиха през вчерашния ден федерални прокурори.

Тя е направила серия от измами. Излъгала е, с цел да получи студентска виза за следване в Американския университет през 2016 година. Явно с вярата да получи работна виза, която да й обезпечи по-дълъг престой, тя е предложила на американец секс против работа. Пренесла се да живее с политик от републиканската партия, който е съвсем два пъти по-възрастен от нея и с който споделила, че има връзка, само че скрито изразявала " пренебрежение " към него, споделят прокурорите.

Според обвиняването тя е била основна част от акция за манипулиране на високопоставени политици за обслужване на задачите на Москва. Въпреки че прокуратурата не назова поименно никоя партия или политик, напъните на Бутина явно са били ориентирани към републикански водачи, изключително към претенденти за Белия дом през 2016 година, в това число Доналд Тръмп, написа " Ню Йорк таймс ".

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР