Президентът на САЩ Доналд Тръмп вдигна мерника и на секретаря

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вдигна мерника и на секретаря
Коментари Харесай

Тръмп вдигна мерника и на Джим Матис

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп " подвигна мерника и на секретаря по обраната Джим Матис, заяви в. " Гардиън ".

За идните рокади в Белия дом стана ясно от изявление за Тръмп за предаването " 60 минути " на телевизия " Си Би Ес нюз ".

" Ако желаете да знаете истината, Джим Матис си е малко демократ . Но военачалник Матис е добър човек...Обядвах с него преди два дни...Той може да си тръгне. В смисъл, че в някакъв миг всеки си потегля. Всеки. Хората напущат. Това е Вашингтон. " Това съобщи президентът на Съединени американски щати.

Матис е пълководец на американските морски пехотинци при нашествието през 2003 година в Ирак. При Джордж Буш - младши той получава подтик в кариерата . При Барак Обама Джим Матис става командващ на Централното командване на Съединени американски щати.

 Тръмп одобри оставката на посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли Обновена
Тръмп одобри оставката на посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли

Все още не е ясно дали Хейли незабавно напуща поста

Първите две години на Тръмп в Белия дом бяха белязани от невиждан поток от оставки на високопоставени политици. Тази седмица посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли разгласи, че се отдръпва.

Оттеглянето на Джим Матис ще е сериозен удар по способността на Съединени американски щати да запазят водачеството си в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР