Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да разгледа всички налични

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да разгледа всички налични
Коментари Харесай

Тръмп плаши Китай с нови мита

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да прегледа " всички налични благоприятни условия " при положение, че Китай предприеме ограничения в отговор на нарасналите американски мита за китайски артикули, въведени от Съединени американски щати. Това разгласи в неделя в изявление за Fox News министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин.

Той съпровожда Тръмп на срещата на върха на групата на седемте (G-7).

" Така е ", сподели Мнучин, отговаряйки на въпроса дали президентът е решен да вкара цени, в случай че няма прогрес в комерсиалните договаряния с Пекин. " И в случай че китайската страна реши да отговори още веднъж, президентът ще прегледа всички налични благоприятни условия ".

На 1 август американският президент съобщи, че от 1 септември ще вкара нови мита от 10% върху китайски артикули на стойност 300 милиарда $. Американският президент аргументира решение, тъй като Китай не извърши обещанието си да усили покупките на американски селскостопански артикули.

В отговор Китай краткотрайно спря вноса на селскостопански артикули от Съединените щати и разгласи, че не изключва увеличение на митата за импорт на тези артикули. На 13 август стана известно, че Съединени американски щати ще отсрочат въвеждането на спомагателни мита за редица китайски артикули до 15 декември.

Китай и Съединени американски щати договарят за споразумяване на търговски разногласия от няколко месеца. Последният, 12-и кръг на договарянията се организира в Шанхай на 30-31 юли. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР