Президентът на САЩ Доналд Тръмп в телефонен разговор с руския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Тръмп говори с Путин за избягване на скъпа надпревара за въоръжаване, включва и Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин съобщи, че чака провеждането на диалози, ориентирани към отбягване на скъпа конкуренция за въоръжаване, съобщи в четвъртък заместник-прессекретарят на Белия дом Джъд Диър, представен от " Спутник ".

" Президентът Тръмп удостовери, че Съединени американски щати са поели ангажимент за ефикасен надзор върху оръжията, който включва освен Русия, само че и Китай, и чака бъдещи полемики, с цел да избегне скъпа конкуренция за въоръжаване ", съобщи Диър в " Туитър ". " Двамата водачи обгърнаха и други двустранни и световни проблеми. "

Ден преди този момент държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че е удостоверил пред съветския външен министър Сергей Лавров, че Съединени американски щати са подготвени да вземат участие в договарянията за надзор на оръжията, с цел да подобрят сигурността на Съединени американски щати и техните сътрудници.

Тръмп е предложил на Путин да изпрати здравно съоръжение в Русия, съобщи Кремъл в прессъобщение в четвъртък. " Съединени американски щати предложиха да изпратят на Русия здравно съоръжение ".

Двамата са съгласни да засилят съдействието в отговор на COVID-19 и дадоха позитивна оценка на към този момент направеното в това отношение, съобщи Кремъл. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР