Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите на
Коментари Харесай

Ново уволнение при Тръмп след скандали и псувни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уволни шефа на връзките на Белия Дом Антъни Скарамучи. Той беше назначен на поста единствено преди 10 дни, само че за негативно време сътвори кавги с нецензурни изявления, в това число по адрес на хора в екипа на Тръмп.

Скарамучи назова "ш***н параноичен шизофреник " досегашния шеф на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс, който упрекна за течовете на информация от президентската администрация. Поради същата причина отговорникът за връзките заплаши целия си екип с уволняване и изля ред нецензурни изречения в телефонен диалог с публицист предходната седмица.

Тръмп наподобява не е слушал Сешънс

Ключова оставка и предопределение в Белия дом

"Това, което желая да направя, е да убия всичките ш***ни доносници ", съобщи Скарамучи в скандалното изявление с "Ню Йоркър ", в което насочи нецензурни обиди и към президентския консултант Стив Банън.

Прибъс напусна поста си предходната седмица и на негово място началник на канцеларията стана Джон Кели.

"Антъни Скарамучи напуща поста шеф на връзките на Белия дом. Г-н Скарамучи усети, че е най-добре да даде опция на началника на канцеларията Джон Кели да стартира на чисто и да построи своя екип. Пожелаваме му всичко най-хубаво ", обявиха от Белия дом.

I'm already nostalgic for the Scaramucci era.
— Jeet Heer (@HeerJeet) August 1, 2017
"Президентът несъмнено усети, че мненията на Антъни бяха несъответствуващи за човек на подобен пост, и не искаше да обременява военачалник Кели ", влезе в детайлите на решението говорителката на Тръмп Сара Сандърс.

Освобождаването на Скарамучи е следващата кадрова смяна в администрацията на Тръмп, показваща непрекъснатите вътрешни битки в екипа му, разясняват от Ройтерс. Заради Скарамучи напусна предходния представител на президента Шон Спайсър.

От своя страна, новият шеф на канцеларията на Тръмп Джон Кели е изискал отстраняването на Скарамучи поради скандалното му държание, настояват източници на американските медии в администрацията.

NEW: You can't put Scaramucci back into the Fandango; you can't put toothpaste back into the tube. Chaos continues pic.twitter.com/yp8EBxUPjS
— Keith Olbermann (@KeithOlbermann) August 1, 2017
Според други източници, представени от телевизия Си Ен Ен, Тръмп е уволнил Скарамучи, с цел да покаже кой е шефът.
По думите им Скарамучи е бил освободен, защото прекалено много е пренасочил вниманието на американските медии от Тръмп към себе си.

Първоначално президентът е одобрявал внезапните изказвания и държание на Скарамучи. За няколко дни обаче името на Скарамучи станало преобладаващо в медийните заглавия, а това по никакъв начин не се харесало на Тръмп, който е привикнал да бъде в центъра на вниманието и не е податлив да отстъпва самодейността на своите подчинени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР