Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че китайската армия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че китайската армия
Коментари Харесай

Тръмп: Без мен Хонконг щеше да бъде смазан за 14 минути

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери през днешния ден, че китайската войска не се е намесила, с цел да потуши продемократичните митинги в Хонконг, единствено тъй като той бил изискал това от китайския си сътрудник Си Цзинпин, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Без мен Хонконг щеше да бъде смачкан за 14 минути. Той (Си Цзинпин) има един милион бойци на позиции извън Хонконг и те не отиват там, единствено тъй като аз желаех това от него ", сподели Тръмп в телефонно изявление за програмата " Фокс и другари " по телевизия Фокс Нюз.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че в диалога, който е провел с китайския си сътрудник за Хонконг, е загатнал и съглашението, по което Вашингтон и Пекин не престават да договарят, с цел да бъде комплициран завършек на комерсиалната война, подета от Тръмп против Китай.

" Ще извършите сериозна неточност. Това ще има ужасно отрицателен резултат върху комерсиалното съглашение ", декларирал Тръмп на Си, визирайки вероятно потребление на армията против протестиращите.

" Ние би трябвало да поддържаме Хонконг, само че аз поддържам също и президента Си ", сподели още Тръмп в изявлението през днешния ден.

Тези изказвания на американския президент идват на фона на утвърждения от Конгреса законопроект в поддръжка на човешките права и демокрацията в Хонконг, който заплашва да отнеме специфичния стопански статут, възложен от Вашингтон на някогашната английска колония. Това провокира гнева на Пекин, който предизвести, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че Тръмп подпише закона - последната нужна стъпка, с цел да влезе той в действие.

Същевременно през днешния ден Висшият съд на Хонконг сподели, че възбраната за носене на маски по време на митинги в града остава в действие още седем дни, до момента в който локалните управляващи апелират правосъдното решение, с което тя беше анулирана предишния уикенд, оповестиха още международните организации.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР