Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че единственият проблем

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че единственият проблем
Коментари Харесай

Тръмп: Единственият проблем на икономиката е американската централна банка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери през днешния ден, че единственият проблем на националната стопанска система е централната банка, предадоха Ройтерс и Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
„ Единственият проблем, който нашата стопанска система има, е Управлението за федерален запас “, написа в Туитър Тръмп. Той се аргументира, че „ централните банкери не усещат пазара, не схващат обезателно комерсиалните войни “.

Тръмп съпостави американската централна банка с състезател на голф, който има мощ, само че не може да вкара топката в дупката, тъй като не е кадърен да нанесе нужния лек удар.

Междувременно борсовите показатели в Съединени американски щати не престават да се намаляват през днешния ден макар напъните на администрацията на президента да спре този спад, отбелязва ДПА.

The only problem our economy has is the Fed. They don’t have a feel for the Market, they don’t understand necessary Trade Wars or Strong Dollars or even Democrat Shutdowns over Borders. The Fed is like a powerful golfer who can’t score because he has no touch - he can’t putt!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 декември 2018 година
Промишленият показател Дау Джоунс загуби досега 1,3%, а по-широкообхватният Стандард енд Пуърс - 1,4%.

Вчера министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин шокира пазарите, като се обади настрана на ръководителите на шестте най-големи банки в страната. Както наподобява, задачата му е била да ги успокои, че няма дефицит на ликвидност, макар че не се знае да има безпокойства по въпроса, отбелязва ДПА.

Мнучин организира телефонните диалози след най-лошата седмица за американските фондови пазари от 2008 година и на фона на частичното прекъсване на активността на федералното държавно управление поради настояването на Тръмп Конгресът да отпусне милиарди долари за построяването на стена по границата с Мексико. Преди дни също така се появиха известия, че президентът на Съединени американски щати е разискал опцията да уволни президента на Управлението на федералния запас Джероум Пауел.

На 19 декември американската централна банка увеличи лихвените проценти и намали прогнозите си за икономическия напредък през тази и идната година, напомня Франс прес.
Министърът на финансите на Съединени американски щати също така ще организира през днешния ден телеконференция на работната група за фондовите пазари, с цел да разиска сегашната обстановка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР