Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да спре да се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да спре да се
Коментари Харесай

Иран настоя: Тръмп да спре да се меси в Близкия изток, ако иска евтин петрол

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да спре да се намесва в Близкия изток, в случай че желае цената на петрола да спре да се повишава . Това разгласи министърът на петрола на Иран Биджан Занганех, представен от " Ройтерс ".

" Тръмп се пробва съществено да ограничи износа на ирански нефт и също по този начин да подсигурява, че цената на петрола не се повишава, само че тези две неща не могат да се случат дружно ", акцентира Занганех.

 Тръмп пред Организация на обединените нации: Отхвърляме глобализма и прегръщаме патриотизма
Тръмп пред Организация на обединените нации: Отхвърляме глобализма и прегръщаме патриотизма

" Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете, да работите и да се молите "

" Ако желае цената на петрола да не се повишава и пазарът да не бъде дестабилизиран, той би трябвало да спре неоправданата и разрушителна интервенция в Близкия изток и да не бъде спънка за производството и износа на иранския нефт ", настоя още представителят на режима на аятоласите.

Тръмп , а не Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), стои зад неотдавнашното повишение на цените , посочи иранският министър на петрола.

" Тръмп упреква ОПЕК за това, което той сътвори и провокира: повишението на цената на петрола и разстройването на пазара ", добавя министърът.

Членовете на ОПЕК нямат потенциал да усилят производството , увери Занганех.

 Рохани жигосах политиката на Тръмп като нацистка
Рохани жигосах политиката на Тръмп като нацистка

Нападна и Израел

В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации през вчерашния ден Тръмп още веднъж повтори апела си ОПЕК да добива повече нефт и да спре да покачва цените. Той също по този начин упрекна Иран, че сее безпорядък и опустошение в Близкия изток и даде обещание нови наказания против Ислямската република.

Съединени американски щати ще наложат наказания, с цел да спрат износа на нефт от Иран, който е третият по величина производител в ОПЕК, започвайки от 4 ноември. Предстоящата загуба на ирански доставки е главен фактор за неотдавнашното повишаване на цените на петрола.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР