Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 2 милиона

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 2 милиона
Коментари Харесай

Тръмп ще трябва да плати 2 млн. долара глоба заради трик в предизборната си кампания

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да заплати 2 милиона $ санкция по делото на щата Ню Йорк против негова благотворителна организация. Става въпрос за правосъдно решение, прецизира БГНЕС.
Главният прокурор на Ню Йорк изиска 2,8 милиона $ от фонда, който беше събран от благотворителната фондация на Тръмп и по-късно трансфериран в централата на предизборната му акция през 2016 година. След това средствата отидоха за щедрост. Прехвърлянето в централата на в началото събраните средства за щедрост обаче е нарушаване на закона, установи съдът.
" Въпреки това, като се има поради, че в последна сметка средствата са отишли при получателите, за които са били предопределени, а точно организации в поддръжка на ветерани, подреждам на господин Тръмп да заплати 2 милиона $ без рента като отплата за нарушение на отговорностите на попечителя ", се споделя в решението от седем страници, което беше подписано от съдията на Върховния съд на Ню Йорк Салиан Скарпула.
Страните към този момент бяха постигнали съглашение за споразумяване на делото, без да водят развой, а изплащането на обезщетение беше оставено на преценката на съдията.
Тръмп неведнъж упреква управляващите в Ню Йорк в политически пристрастия и декларира, че има намерение да завоюва делото. Американският президент към момента не е дал отговор на днешното правосъдно предписание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР