Президентът на САЩ Доналд Тръмп тази седмица обмисля да освободи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп тази седмица обмисля да освободи
Коментари Харесай

Тръмп иска да уволни Еспър заради разногласия с ползване на армията срещу протестиращи


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп тази седмица обмисля да освободи американския министър на защитата Марк Еспър поради различия във връзка с митингите , само че е трансформирал решението си, тъй като не желае държавни промени преди изборите при започване на ноември, оповестяват ЕнБиСи и ТАСС.

Тръмп е сърдит на Еспър по две аргументи директно свързани с демонстрациите.

Шефът на Пентагона във вторник в изявление за ЕнБиСи призна, че не знае за какво в понеделник е поканен да се разхожда с президента на Съединени американски щати и други чиновници от Белия дом до черква , подпалена по време на протестна акция, покрай която Тръмп театралничи пред фотографите с Библия в ръце .

Освен това Еспър по време на брифинг в Пентагона в сряда се опълчи на потреблението на армията против протестиращите .

Тръмп неведнъж е заявявал готовността си да я употребява, в случай че е належащо .
 След посещаване в Белия дом, Еспър анулира изтеглянето на армията от Вашингтон
След посещаване в Белия дом, Еспър анулира изтеглянето на армията от Вашингтон

Тръмп и него упреква в уязвимост, 82-а въздушно-десантна дивизия остава в подготвеност

Според източниците на телевизионната компания Тръмп демонстрира на Еспер, че е разгневен от изказванията му в наличието на основния прокурор Уилям Бар , след което взема решение да уволни шефа на Пентагона .

Ден по-късно Тръмп размисля, следвайки рекомендация на своите съветници да не трансформира кабинета преди изборите за президент на Съединени американски щати на 3 ноември. Според един от съветниците, освобождението на Еспър " не си коства, пет месеца преди вота ".

В понеделник вечерта Тръмп се обърна към американците от Белия дом до момента в който под детонации от зашеметяващи гранати полицията в този миг разчистваше площад Лафайет от протестиращи .

По-късно Тръмп напусна резиденцията и, съпроводен от Еспър, Бар , чиновници на администрацията и публицисти, се насочи към към този момент празния площад . Президентът стигна до епископската черква " Свети Йоан ", която протестиращи бяха запалили по-рано същата вечер.

Тръмп подвигна Библията и съобщи, че " Съединени американски щати са най-великата страна в света ", след което даде обещание да подсигурява сигурността на страната .

The New York Times разяснява, " Протестиращите бяха разпръснати със сълзотворен газ, тъй че Тръмп да може да театралничи пред църквата ".

Губернаторът на Ню Йорк, Андрю Куомо подлага на критика президента и склонността му към независим PR .
 Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е
Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е " уволнил "

Матис упрекна Тръмп в корист с власт, разцепление и липса на водачество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР