Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни разследването на специалния прокурор

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни разследването на специалния прокурор
Коментари Харесай

Тръмп сравни разследването на Мълър с епохата на маккартизма

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в американските избори с " маккартизъм от НАЙ-ЛОШИЯ тип " и повтори, че е разрешил на юрист от Белия дом да спомага на следователите, тъй като няма какво да крие, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изучавайте починалия Джоузеф Маккарти, тъй като сега с Мълър и бандата му сме в интервал, спрямо който Джоузеф Маккарти е новобранец. Лъжлив Лов на Вещици ", написа Тръмп в Туитър.

През 50-те години в разгара на Студената война Съединени американски щати бяха обхванати от параноя против комунизма, наречена " аления боязън ". Тогава сенаторът републиканец от Уисконсин Джоузеф Маккарти стартира акция против всеки обвинен в комунизъм или благосклонност към комунизма. Спорният сенатор бързо бе дискредитиран.

Залпът утринни туитове на Тръмп последва вчерашната информация на в. " Ню Йорк таймс ", че юристът от Белия дом Дон Макган е оказал необятно подпомагане на следствието на Мълър по съмнения в съглашателство сред предизборния екип на Тръмп и Русия.

" Разреших на него, както и на всички други, да свидетелства. Не бях задължен да го върша ", написа Тръмп. " Нямам нищо за криене и настоях за бистрота, с цел да може Ужасният и Лъжлив Лов на Вещици да завърши ", туитна той.

" Маккартизъм от НАЙ-ЛОШИЯ тип ", добави Тръмп.

Още през вчерашния ден президентът съобщи в Туитър, броени часове след обявата на " Ню Йорк таймс ", че е разрешил на Макган и на други чиновници на белия дом да окажат цялостно подпомагане на Мълър.

В днешните туитове той още веднъж разкритикува медиите въобще и " Ню Йорк таймс " в частност, очевидно подразнен от публикацията му.

" Ето по тази причина Медиите на Лъжливите Новини са станали Врагове на Народа ", написа Тръмп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР