Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни разследването на специалния прокурор

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни разследването на специалния прокурор
Коментари Харесай

Тръмп с пореден залп от сутрешни туитове

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в американските избори с "маккартизъм от най-лошия тип " и повтори, че е разрешил на юрист от Белия дом да спомага на следователите, тъй като няма какво да крие, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Изучавайте починалия Джоузеф Маккарти, тъй като сега с Мълър и бандата му сме в интервал, спрямо който Джоузеф Маккарти е новобранец. Лъжлив Лов на Вещици ", написа Тръмп в Туитър. През 50-те години в разгара на Студената война Съединени американски щати бяха обхванати от параноя против комунизма, наречена "червения боязън ". Тогава сенаторът републиканец от Уисконсин Джоузеф Маккарти стартира акция против всеки обвинен в комунизъм или благосклонност към комунизма. Спорният сенатор бързо бе дискредитиран.

Залпът утринни туитове на Тръмп последва вчерашната информация на в. "Ню Йорк таймс ", че юристът от Белия дом Дон Макган е оказал необятно подпомагане на следствието на Мълър по съмнения в съглашателство сред предизборния екип на Тръмп и Русия. "Разреших на него, както и на всички други, да свидетелства. Не бях задължен да го върша ", написа Тръмп. "Нямам нищо за криене и настоях за бистрота, с цел да може Ужасният и Лъжлив Лов на Вещици да завърши ", туитна той. "Маккартизъм от най-лошия тип ", добави Тръмп.

Още през вчерашния ден президентът съобщи в Туитър, броени часове след обявата на "Ню Йорк таймс ", че е разрешил на Макган и на други чиновници на белия дом да окажат цялостно подпомагане на Мълър. В днешните туитове той още веднъж разкритикува медиите въобще и "Ню Йорк таймс " в частност, очевидно подразнен от публикацията му. "Ето по тази причина Медиите на Лъжливите Новини са станали Врагове на Народа ", написа Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР