Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията на Деня на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията на Деня на
Коментари Харесай

Тръмп помилва две пуйки по случай Деня на благодарността

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съблюдава традицията на Деня на благодарността и помилва две пуйки, спасявайки ги от трапезата на този американски празник, съобщи АП.

President, joined by, has officially pardoned this year's National Thanksgiving Turkey, Peas—and his alternate, Carrots!
— The White House (@WhiteHouse)

Тръмп обаче шеговито предизвести, че въпреки и пуйките Грахче и Морков да са в сигурност до края на живота си , може да им се наложи да дават отговор пред демократите , които от януари ще имат болшинство в новия състав на Камарата на представителите и дават обещание да проверяват дейностите и комерсиалните контакти на президента републиканец.
 
Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

Белият дом провежда съревнование онлайн , с цел да се дефинира коя от двете пуйки да бъде помилвана . Тръмп разгласи, че късметлийката е пуйката Грахче .
 
 / Gulliver/Getty Images

" Това бяха почтени избори. За жал Морков отхвърли да признае провалянето си и настоя за наново броене на гласовете и към момента сме в спор с Морков. Трябва обаче за жалост да ти кажа, Морков, че резултатът не се е трансформирал. Жалко за Морков ", пошегува се Тръмп.-->
 
 / Gulliver/Getty Images

Той в последна сметка помилва и двете пуйки, които отпътуват за Политехническия университет на Вирджиния , където за тях ще се грижат студенти по птицевъдство и ветеринарна медицина.

" Предупредих ги, че има възможност демократите от Камарата на представителите да им пратят призовки. За жал не мога да ви подсигурявам, че помилванията няма да бъдат блокирани от съда в Сан Франциско ", добави Тръмп, имайки поради Федералния съд, който е отменил някои от решенията му.
 
 / Gulliver/Getty Images

След това Тръмп одобри по-сериозен звук и съобщи, че в Деня на благодарността американците " се сплотяват в дух на обич, схващане и наслада като едно доста гордо американско семейство " и добави, че всички американски сърца са с потърпевшите от опустошителните горски пожари в Калифорния.
 
 / Gulliver/Getty Images

Той също по този начин благодари за съществуването на " мъжете и дамите, които пазят нашите фамилии и нашето знаме " и на дислоцираните в чужбина американски военнослужещи.

Традицията за опрощение на пуйка по случай Деня на благодарността бе основана от президента Джордж Буш-баща през 1989 година
 
 / Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР