Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да наложи 10% данък

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да наложи 10% данък
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Китай с нови мита за 200 млрд. долара

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита да наложи 10% налог на китайски артикули на стойност 200 млрд.долара в допълнение към наказателни ограничения против „ неприемливия “ ход на Пекин за повишение на личните им цени.

„ Трябва да се вземат някакви ограничения, с цел да насърчим Китай да промени несправедливите си практики и да отвори пазара си към Съединени американски щати и да одобри по-балансирани търговски връзки със Съединените щати “, сподели Тръмп в изказване.

Лидерът на Съединени американски щати предизвести, че откакто новите ограничения влязат в действие, върху съществуващите мита за китайска продукция на стойност 50 милиарда $, наказателните ограничения върху още 200 милиарда $ китайски артикули ще продължат, в случай че Китай усили още веднъж цените си.

Китай отговори на заканите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи нови 10% мита на китайски артикули на стойност 200 милиарда $ и ги дефинира като „ изнудване “, предава AFP. Страната предизвести, че са подготвени да подхващат ответни ограничения, в случай че Вашингтон реализира желанията си.

„ Политиката на Съединените щати да ползват напън и изнудване и да подценяват постигнатия към този момент в следствие от многократни двустранни договаряния консенсус породи съществено отчаяние, в това число измежду интернационалната общественост “, се споделя в заявление на китайското министерство на търговията, оповестено на формалния интернет уебсайт на институцията. „ В случай, че Съединени американски щати работят нерационално, Китай няма да има различен избор, с изключение на да предприеме всеобхватни ответни ограничения “, допълват от министерството.

В същото време котировките на водещите тържища в Източна Азия означиха сериозен спад, предизвикан от изявлението на Тръмп.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР