Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че Русия се е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че Русия се е
Коментари Харесай

След заключение на Сената за руска намеса, говорител на Тръмп обяви, че той вярвал в това

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че Русия се е намесвала в американските президентски избори през 2016 година, на които той победи. Това съобщи пред публицисти зам.-говорителят на Белия дом Хоугън Хидли. Той сподели това във връзка огласения отчет на специфичния комитет по разузнаването на Сената, който поддържа изводите на спецслужбите на Съединени американски щати за въздействието на Русия върху изборите.
" Президентът беше явен, той доста пъти споделяше, че Русия се е намесвала в нашите избори ", сподели Хидли. По думите му Тръмп " споделяше, че Владимир Путин отстоява своята позиция ".
Междувременно Тръмп и най-близките му помощници неведнъж отхвърляха всички обвинявания в каквито и да е непозволени контакти с съветски публични лица в предизборната акцията през 2016 година, както и в приемане на помощ от Русия, от която в действителност Тръмп да се е възползвал, с цел да завоюва. Очаква се през днешния ден, 4 юли, специфичният прокурор Робърт Мълър да разгласи дали ще разпитва Тръмп за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати.
Междувременно зам.-външният министър на Русия Олег Сиромолотов сподели, че на идната на 16 юли среща сред съветския президент Владимир Путин и Тръмп ще бъде разисквана тематиката за тероризма.
Стана ясно обаче, че няма да има среща сред съветския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Лавров одобри делегация от американски конгресмени, ръководена от сенатора Ричард Шелби. Гостът означи, че в този момент връзките сред Москва и Вашингтон са комплицирани, само че те могат да се подобрят поради " общите ползи в целия свят ".
" Надявам се да можем и отсега нататък да работим в това отношение. Да, ние може да сме противници, само че не е наложително да бъде съперници ", акцентира сенаторът.
Американската делегация се срещна и с ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин. В диалога Шелби акцентира, че конгресмените са пристигнали в Москва не с цел да упрекват в нещо Русия, а за да възобновят " пълномащабен и открит " разговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР