Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че може да свали

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че може да свали
Коментари Харесай

Федералният резерв запази основната лихва

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че може да смъкна Джером Пауъл от председателското място на Федералния запас (Фед). Това излиза наяве от известие на организация " Блумбърг ", която се базира на източници и към този момент представена от задгранични медии.

Според източниците Тръмп счита, че може да махне Пауъл от поста ръководител, само че към този момент не възнамерява да направи това. Самият Пауъл обаче още преди време разяснява, че президентът няма такива пълномощия.

По-рано Пауъл сподели на конференция след съвещанието на Федералния запас, че не възнамерява да подава оставка, макар недоволството на американския президент от работата му. Преди няколко дни президентът Тръмп разкритикува работата на Фед, заявявайки, че лихвата е прекомерно висока, а еврото и други валути са обезценени във връзка с $, което носи вреди на американската стопанска система.

Федералният запас резервира прогнозата си за растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за 2019 година на равнището от 2,1 %, а прогнозата за 2020 година е нараснала до 2 % от предходните 1,9 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР