Президентът на САЩ Доналд Тръмп смъмри кюрдите, че не са

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смъмри кюрдите, че не са
Коментари Харесай

Тръмп смъмри кюрдите, че не са помогнали на САЩ във Втората световна война

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп смъмри кюрдите, че не са помогнали на Вашингтон по време на Втората международна война , по-специално по време на десанта в Нормандия, оповестяват американските медии.

По този метод американският държавен глава дал отговор на думите на публицист, че Съединени американски щати не са подкрепили кюрдите, позволявайки настъплението на турските военни в Сирия , макар обстоятелството, че точно кюрдите помогнаха на ръководената от Съединени американски щати коалиция да победи терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Журналистът също по този начин изразил мнение, че в този момент ще бъде мъчно за Америка да " построява съюзи ".
 Тръмп предал кюрдите поради изгодите от Турция и с цел да задоволи Ердоган
Тръмп предал кюрдите поради изгодите от Турция и с цел да задоволи Ердоган

" Добре, влезте в Сирия "

Изданието Daily Beast отбелязва, че в своя коментар Тръмп се е позовал на публикация в консервативния уебсайт Townhall, чийто създател написа, че " кюрдите не ни оказаха помощ в Нормандия ", а също по този начин не са подкрепили американците в Корея, Виетнам и Афганистан.

В същото време президентът на Съединени американски щати напомнил, че Вашингтон към този момент е похарчил " големи суми пари в помощ на кюрдите ".

NEW: Asked about the Kurds, President Trump says they "didn't help us in the Second World War, they didn't help us with Normandy " and that they're fighting for "their land. " pic.twitter.com/PbCb2wzm8T
— Yahoo News (@YahooNews) October 9, 2019
Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи началото на военна интервенция в Северна Сирия под наслов " Източник на мир " против неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия и против ДАЕШ.

Съединени американски щати, които си сътрудничат с кюрдите в региона, обявиха, че няма да вземат участие в настъплението, като също така ще изтеглят и войските си. Кюрдите упрекнаха Вашингтон в нарушение на договореностите.
 FOX: Тръмп е наредил на военните да не се месят на Турция за интервенцията в Сирия
FOX: Тръмп е наредил на военните да не се месят на Турция за интервенцията в Сирия

Целта на провежданата интервенция е основаване в Северна Сирия на буферна зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР