Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време
Коментари Харесай

В интервю за в. Вашингтон пост Тръмп заговори за лъжи на Рияд

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп откакто първоначално дефинира като достоверна версията на Саудитска Арабия за гибелта на журналиста Джамал Хашоги, в този момент загатна за "лъжи " на Рияд, съобщи Франс прес.

"Очевидно е имало илюзия и неистини ", съобщи Тръмп в изявление за в. "Вашингтон пост " - вестникът, на който сътрудничеше Хашоги. "Техните версии са доста разпокъсани ", добави той, визирайки версиите на саудитците.

В миг, в който Тръмп е подложен на възходящ напън вкъщи, с цел да работи против Саудитска Арабия, в изявлението той на няколко пъти приказва за значимостта на икономическите връзки сред двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник

Мохамед бин Салман в тези връзки. В изявлението Тръмп назова принца "силна персона ", която "обича в действителност страната си ".

"Никой не ми е споделил, че той е виновен. Никой не ми е споделил, че той не е виновен. Ние не сме стигнали до този миг ", съобщи Тръмп, споменавайки за опцията принцът да е бил осведомен едвам постфактум със събитията.

"Бих желал той да не е виновен. Мисля, че той е един доста значим съдружник за нас. По-специално в тази ситуация с Иран, който прави толкоз зловредни действия по света, принцът е добра противотежест ", сподели Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР