Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще удължи забраната работни визи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще удължи забраната работни визи
Коментари Харесай

САЩ няма да издава зелени карти до края на годината, както и визи за студентски бригади

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще удължи възбраната работни визи за Съединени американски щати до края на годината и ще я разшири и ще включи в нея H1-B визите, употребявани необятно в софтуерната промишленост, заяви Белият дом, съобщи Агенция Франс Прес.
Висш чиновник на администрацията съобщи пред публицисти, че този ход ще освободи 525 000 работни места, което ще понижи високия % на безработица, породен от пандемията от ковид.
" Президентът Тръмп е решен да върне работните места на американците допустимо най-бързо ", съобщи анонимният почитан чиновник на администрацията, написа БГНЕС.
Тръмп посочваше като собствен приоритет мощната стопанска система, само че в този момент се оказва, че търси обезверен политически подтик преди изборите през ноември. Изпълнителна заповед, която се чака да бъде подписана от него, ще удължи и разшири 60-дневното заледяване на издаването на работни визи за жители отвън Съединени американски щати, наложено преди два месеца.
Служителят на администрацията съобщи, че новата заповед ще разшири възбраната до края на 2020 година и ще включва H1-B визи, предоставяни годишно на 85 000 служащи със специфични умения, доста от които се причисляват към американската софтуерна промишленост.
Заповедта ще обгръща и множеството J визи, които се издават за учени и откриватели, както и L визи, употребявани от фирмите за пренасяне на служащи, основани в чужбина, в техните офиси в Съединени американски щати. Спират се и зелените карти, както и визите за несезонни селскостопански служащи. Решението не визира хора, които към този момент са в Съединени американски щати с такива визи.
Официалният чиновник съобщи, че заповедта е нужна като отговор на възходящата безработица, която е резултат от блокадите поради COVID-19. Анонимният чиновник акцентира още, че замразяването на визите H1-B е краткотрайно, до момента в който програмата се преструктурира, от годишната лотария, която зарежда със експерти Силиконовата котловина, до система, която дава преимущество на тези задгранични служащи с най-големи умения и стойност.
Тръмп " ще даде приоритет на тези служащи, на които се оферират най-високи заплати ", като знак, че те могат да прибавят повече стойност към американската стопанска система, съобщи формалният представител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР