Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с конгресмени

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с конгресмени
Коментари Харесай

Дори висши републиканци нападнаха Тръмп заради срещата с Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще се срещне с конгресмени през днешния ден следобяд, откакто мнозина от тях – даже републиканци – подлагаха на критика държанието му на конференцията с съветския му сътрудник Владимир Путин през вчерашния ден. Той атакува по невиждан метод разузнаването, отхвърли да потърси отговорност от Кремъл за намесата в изборите през 2016 година и съобщи, че връзките сред двете страни са неприятни поради " нелепостта " на Съединени американски щати.

Все още не е известно кои членове на Конгреса ще участват, само че измежду сред критиците бяха водачът на републиканците в Сената Мич Макконъл, ръководителят на сенатската комисия по външните работи Боб Коркър и ръководителят на долната камара Пол Райън.

Републиканецът от Кентъки Макконъл сподели пред публицисти на Капитолия през вчерашния ден: " Руснаците не са ни другари ". Той добави, че е изцяло склонен с оценката на разследващите служби за съветска интервенция в изборите, само че не отговори на въпроса дали е отчаян от изказванията на Тръмп.

Сенаторът републиканец Боб Коркър, ръководител на сенатската комисия по външните работи, сподели, че държанието на Тръмп на срещата с Путин " не е добър миг за нашата страна. Този ден беше доста добър за президента Путин ", добави той. Според Коркър няма подозрение, че Русия се е намесила в изборите в Съединени американски щати, показва АП.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън сподели, че безспорно Русия се е намесила в американските избори през 2016 година и продължава да подкопава демокрацията в Съединени американски щати и по света. " Президентът би трябвало да си даде сметка, че Русия не е наш съдружник. Тя остава враждебна към нашите съществени полезности и идеали ", продължи Райън.

Още нощес реагираха шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън, който назова дейностите на Тръмп " изменнически ", а сенатор Джон Маккейн - " трагична неточност ". " Никой различен президент не се е унижавал толкоз сервилно пред деспот ", сподели още той. Сенаторът Линдзи Греъм уточни, че Русия ще одобри думите на президента като знак на уязвимост и това ще сътвори още проблеми.

Един от нормално най-яростните защитици на Тръмп – Нют Грингич, чиято брачна половинка е дипломат във Ватикана, съобщи, че това е била " най-сериозната неточност на президенството на Тръмп, която би трябвало да бъде поправена неотложно ".

Източник от Държавния департамент твърди пред " Файненшъл таймс ", че чиновниците в министерството са " гневни " и не схващат дейностите на президента.

Медиите

След срещата на върха сред американския президент Доналд Тръмп и съветския президент Владимир Путин в Хелзинки вестниците по света са единни в своята оценка кой от двамата водачи е излязъл победител, написа английският всекидневник " Гардиън ".

.@realdonaldtrump derides reports with which he disagrees as " fake news, " then buys the Russian narrative hook, line, sinker, pole and boat. https://t.co/TGHurpVDKy

An early look at Tuesday's front... pic.twitter.com/BXsoZsIT4B
— New York Daily News (@NYDailyNews) July 16, 2018

В Съединени американски щати всекидневникът " Ню Йорк дейли нюз " упрекна Тръмп в изменничество. Изданието разгласява на първа страница илюстрация, на която Тръмп с едната ръка държи ръката на Путин, изобразен гол до кръста, а с другата прострелва с револвер Чичо Сам в главата.

Във Финландия вестник " Каупалехти " без терзание сподели кой е победил на срещата, като написа в заглавие на първа страница: Тръмп 0 - Путин 1.

Най-продаваният шведскоезичен вестник във Финландия " Хуфвудстадсбладет " разгласява фотография, на която Путин се усмихва до Тръмп, със заглавие " Тръмп беше моят любимец ".

Във Англия вестник " Таймс " посочи, че Тръмп се е сблъскал с враждебна реакция след " продуктивната " по думите му среща с Путин.

" Гардиън " разгласява фотография, показваща по какъв начин Тръмп и Путин се ръкуват в Хелзинки, със заглавие " Нищо по-малко от изменничество: Тръмп е упрекнат поради диалозите с Путин ".

Левият таблоид " Дейли мирър " назова Тръмп " пудела на Путин ", откакто американският президент поддържа изказванието на съветския водач, че Русия не се е намесвала в изборите в Съединени американски щати.

Десният " Дейли експрес " излезе със заглавие " Кимване и мигане... и Студената война завършва ", откакто Путин се срещна с " новото си най-хубаво приятелче ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (799)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР