Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне на 14

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне на 14
Коментари Харесай

Доналд Тръмп ще се срещне с генералния секретар на НАТО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще се срещне на 14 ноември във Вашингтон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Според известието на Белия дом двамата ще обсъдят напредъка на страните-членки на Алианса за увеличение на техния бюджет за защита и по-равностойно систематизиране на бремето на военните разноски, а също по този начин контратероризма, 5Джи мрежите и кибесигурността, съобщи Франс прес. Във Вашингон Столтенберг ще се срещне също с държавния секретар Майк Помпейо и с членове на Конгреса, заяви НАТО в официално съобщение.

Генералният секретар на Алианса ще бъде във Вашингтон от 12 до 15 ноември. Във вторник той ще получи премията на "Форин полиси " Дипломат на годината, а в четвъртък ще взе участие в изключителна среща на министри от интернационалната антиджихадистка коалиция (Глобалната коалиция за битка против ИДИЛ), която беше поискана незабавно от френската дипломация, откакто Тръмп разгласи при започване на октомври изтеглянето на 1000 американски бойци от Североизточна Сирия, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР