Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи в реч днес

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи в реч днес
Коментари Харесай

Тръмп е готов да предложи компромис по въпроса за имиграцията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще предложи в тирада през днешния ден компромис по въпроса за имиграцията. В изявлението си обаче той няма да отстъпи от настояването да бъдат обезпечени средства за стена по границата с Мексико. Това съобщи добре информиран източник, представен от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
В изказването си Тръмп няма да се откаже от своето искане да бъдат обезпечени 5,7 милиарда $ за стената, само че в същото време ще предложи поддръжка за законопроект за протекция на имигрантите, станали известни като " Мечтателите " (на британски Dreamers) - млади имигранти, пристигнали нелегално в Съединени американски щати още като деца, множеството от които латиноамериканци - както и за тези, които се употребяват със статут на краткотрайна протекция (Temporary Protected Status), сподели източникът.

Той добави, че за постигането на това съглашение са помогнали вицепрезидентът Майк Пенс, шефът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и зетят на Тръмп и старши консултант в американското президентство Джаред Къшнър.

Тръмп ще разгласи всичко това в плануваната си за по-късно през днешния ден тирада. Белият дом посочи, че тя ще бъде произнесена в 16 ч. източноамериканско време (23 ч. българско време), а не в 15 ч., както беше планувано авансово.
 Доналд Тръмп със особено послание за южната граница и миграцията Доналд Тръмп със особено послание за южната граница и миграцията
Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще направи особено послание, обвързвано с южната граница и с миграцията. В рядка обществена изява от офи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР