Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес документ за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес документ за
Коментари Харесай

Тръмп ще подпише днес налагането на вносни мита върху стоманата и алуминия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще подпише през днешния ден документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий, съобщи " Ройтерс ", като се базира на добре информиран източник.

Той посочи, че церемонията е планувана за 15.30 ч. (22.30 ч. българско време). Мексико, Канада и други страни може да бъдат освободени от плануваните от президента Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединените щати, разгласи по-рано представителят на Белия дом Сара Сандърс, представена от " Асошиейтед прес ".

Агенцията отбелязва, че един подобен ход е допустимо да смекчи удара на фона на заканите за ответни ограничения и мрачните стопански прогнози. Изключенията ще бъдат направени " случай по случай " и " страна по страна ", акцентира Сандърс. Броени дни по-рано Белият дом бе сподели, че няма да има изключения, напомня АП.

" Ройтерс " отбелязва, че в края на работния ден през вчерашния ден борсовите показатели и доларът са възстановили по-голямата част от своите загуби в сряда, откакто стана ясно, че Тръмп може да направи изключение от митата за основни сътрудници на Съединени американски щати като Мексико и Канада.

По-рано Тръмп съобщи, че Европейският съюз " не се отнася добре със Съединени американски щати " в комерсиалната област. Европейски Съюз няколко пъти акцентира, че готви ответни ограничения за вносни американски артикули.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР