Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще използва предстоящата си визита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще използва предстоящата си визита
Коментари Харесай

Тръмп цели да убеди Китай да затегне санкциите срещу КНДР


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще употребява идната си аудиенция в Китай, с цел да убеди китайския държавен глава Си Дзинпин да затегне глобите против КНДР., оповестява "Ройтерс", базирайки се на свои източници във вашингтонската администрация.

Според тях американският водач възнамерява да убеди китайския си сътрудник да ограничи износа на нефт, вноса на въглища и финансовите покупко-продажби със севернокорейските управляващи. Представителите на Белия дом издават още, че Тръмп ще разиска със Си Дзинпин въвеждането на спомагателни стопански наказания, в това число посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Междувременно Съединени американски щати събират и информация за вероятно въвеждане на нови наказания против китайските банки, работещи с Пхенян. Данните включват детайлности към транзакциите на китайските банки с Пхенян, които ще спомогнат за идентификацията на "най-извратените случаи" на финансови институции при подписване на бизнес покупко-продажби със Северна Корея. Въз основа на откритията Белия дом ще създаде предложение за стягане на глобите против китайските финансови и други организации, на които Китайската национална банка не постанова ограничавания.

БГНЕС напомня, че Тръмп ще дойде на публично посещаване в Пекин на 8 ноември в границите на азиатската му обиколка, която стартира на 5 ноември от Япония. Той също по този начин ще посети - на 14 ноември - Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР