Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет
Коментари Харесай

Среща на Тръмп с жертви на религиозни преследвания разкри познанията му за света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет с хора от 17 страни, за които Белият дом разгласи, че са оживели от религиозни преследвания, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тръмп трансформира въпроса за религиозните свободи във водещ във външната си политика, а Държавният департамент е хазаин на среща на високо ниво по тематиката тази седмица, отбелязва Ройтерс.

Франс прес пък подчертава върху демонстрираните от президента знания в тази област.

В групата имаше четирима души от Китай - тибетски будист, представител на уйгурите, християнин и покровител на Фалун гон, както и християни от Мианма, Виетнам, Северна Корея, Иран, Турция, Куба, Еритрея, Нигерия и Судан и мюсюлмани от Афганистан, Судан, Пакистан и Нова Зеландия. Присъстваха и представителка на рохингите в Мианма, евреи от Йемен и Германия и покровител на Као дай от Виетнам.

Сред участниците в срещата беше и Надя Мурад, язидката от Ирак, спечелила предходната година Нобеловата премия за мир поради отбраната на идеята на язидите и поради акцията ѝ за подкрепяне на жертвите на полово принуждение по време на спорове. Самата Надя Мурад беше полова робиня на Ислямска страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР