Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с жертви на религиозни преследвания, не разпознал Нобеловия лауреат

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се срещна в Овалния кабинет с хора от 17 страни, за които Белият дом разгласи, че са оживели от религиозни преследвания, съобщи Ройтерс.

В групата имаше четирима души от Китай - тибетски будист, представител на уйгурите, християнин и покровител на Фалун гон , както и християни от Мианма, Виетнам, Северна Корея, Иран, Турция, Куба, Еритрея, Нигерия и Судан и мюсюлмани от Афганистан, Судан, Пакистан и Нова Зеландия, а представителка на рохингите в Мианма, евреи от Йемен и Германия и покровител на Као дай от Виетнам. Сред участниците в срещата беше и Надя Мурад , язидката от Ирак, спечелила предходната година Нобеловата премия за мир поради отбраната на идеята на язидите и поради акцията й за подкрепяне на жертвите на полово принуждение по време на спорове. Самата Надя Мурад беше полова робиня на " Ислямска страна ".
 
 Gulliver/Getty Images

По време на срещата, траяла към 30 минути, Тръмп разпита участниците в нея за техния опит и изслуша деликатно разказите им.

Тръмп трансформира въпроса за религиозните свободи във водещ във външната си политика , а Държавният департамент е хазаин на среща на високо ниво по тематиката тази седмица, отбелязва Ройтерс.-->

 
Агенция Франс Прес подчертава, че Надя Мурад, пристигнала да пледира идеята си в поддръжка на язидите в Ирак пред Тръмп, е открила, че президентът не я познава в действителност, нито пък знае в действителност за нейната история или тази на народа й . Докато Мурад разказвала по какъв начин майка й и шестимата й братя били убити, а 3000 язиди се водят към момента за изчезнали, Тръмп й споделил: " И Вие получихте Нобеловата премия? Невероятно. Поради каква причина Ви я дадоха? ". След къса пауза Мурад, повторила историята си. " След всичко, което ми се случи, не се предадох. Казах ясно на света, че Ислямска страна изнасилва хиляди дами язиди. Моля ви, направете нещо. Това не визира единствено едно семейство ", декларирала Мурад, като се е обърнала към Тръмп. Когато тя поискала от него да накара иракското държавно управление и държавното управление на Иракски Кюрдистан да основат нужните условия за връщането на язидите вкъщи им, Тръмп попитал: " Но ИД си отиде и в този момент там са кюрдите и кой още? ". После обаче я уверил, че познава доста добре региона.
 
 Gulliver/Getty Images

Според Агенция Франс Прес Тръмп не е изглеждал доста наясно и с въпросите, свързани с рохингите, когато е разговарял и с представителка на това мюсюлманско малцинство в Мианма, ден откакто неговата администрация разгласи наказания против мианмарския командващ въоръжените сили и трима други военни за етническо пречистване на рохингите .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР