Президентът на САЩ Доналд Тръмп се разпореди за увеличаване на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се разпореди за увеличаване на
Коментари Харесай

Президентът Търмп се разпореди за повишаване на митата за внос на стоки от Китай до 300 млрд. долара


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разпореди за увеличение на митата върху артикули от Китай на обща стойност от към 300 милиарда $, съобщи комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лийтхайзър в изказване, публикувано от неговата пресслужба, оповестяват международните организации.

„ Днес по предписание на президента на Съединени американски щати покачваме равнището на митата от 10 до 25 % върху китайския импорт за сума от към 200 милиарда $. Президентът поръча също по този начин да стартираме развой за повишение на митата за целия оставащ импорт от Китай, който се прави оценка на към 300 милиарда $ “, се отбелязва в цитираното изказване.
В известието на пресслужбата се отбелязва, че „ обществено съобщение и мнения ще бъдат оповестени скоро във Федералния указател “.

В първите утринни часове в събота осведомителните организации оповестиха, че заместник-председателят на държавния съвет на Китай Лю Хъ, който е отпред на китайската делегация, която дойде преди дни за следващия стадий от комерсиалните договаряния с Китай е декларирал, че страната не може да прави отстъпки по значими и кардинални въпроси. Едновременно с това той счита, че договарянията са застрашени.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР