Президентът на САЩ Доналд Тръмп се противопоставя на идеята настоящи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се противопоставя на идеята настоящи
Коментари Харесай

Тръмп не е съгласен да се дават обяснения пред Конгреса за руското разследване

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опълчва на концепцията сегашни и някогашни помощници в Белия дом да дават пояснения пред Конгреса по отношение на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър за така наречен съветско следствие, написа вестник " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

В изявление за американския всекидневник Тръмп съобщи, че Белият дом е сътрудничил на Мълър по време на следствието за възможна съветска интервенция в президентските избори в Съединените щати през 2016 година и няма потребност да се преценява с настояванията на комисии в Конгреса, които проверяват допустимо възпрепятстване на правораздаването от страна на президента.

" Няма потребност да продължаваме и изключително в Конгреса, където партийните пристрастия са доста мощни ", сподели Тръмп пред " Вашингтон пост ".

По-рано вестникът заяви, че Белият дом възнамерява да оспорва призовка, изпратена от следената от демократите Камара на представителите до някогашния консултант на президента Дон Макган.

Според " Вашингтон пост " Белият дом възнамерява да се позове на особено пълномощие на президента на Съединени американски щати и на други представители на изпълнителната власт, по силата на което в някои случаи те могат да откажат да се съобразят с призовки, издадени от органите на законодателната и правосъдната власт.

Тръмп посочи, че юристите на Белия дом към момента не са взели дефинитивно решение дали да се базират на това пълномощие.

Президентът на Съединени американски щати обаче съобщи, че е срещу съдействието с демократите от Камарата на представителите, които, по думите му, се пробват да отбележат против него политически точки.

" Не желая хората да дават пояснения пред партия, тъй като, в случай че има пояснения, ще се случи точно това ", безапелационен бе той.

Според отчета на Мълър Тръмп е споделил на Макган през юни 2017 година, че би трябвало да каже на заместник-главния прокурор Род Розенстайн да в профил Мълър от следствието поради спор на ползи - заповед, която Макган не е извършил, напомня " Вашингтон пост ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР