Президентът на САЩ Доналд Тръмп се огъна пред председателя на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се огъна пред председателя на
Коментари Харесай

Тръмп се огъна пред Пелоси, отлага традиционната реч пред Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се огъна пред ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси . Той разгласи, че ще изнесе обичайна тирада за Състоянието на съюза, " когато завърши шътдаунът (спиране на работата на държавното управление поради липса на финансиране - Бел.ред.) ", оповестяват международни организации.
 Пелоси: Тръмп няма да приказва пред Конгреса, до момента в който държавното управление не проработи
Пелоси: Тръмп няма да приказва пред Конгреса, до момента в който държавното управление не проработи

Той се закани да приказва на различно място…

Повече от 30 дни американската администрация е без финансиране поради разногласието сред Тръмп и демократите за отпущането на близо 6 милиарда $ за построяването на стена по границата с Мексико. Американският водач декларира, че ще наложи несъгласие на всеки законопроект за разпределяне на финансиране за държавното управление, в случай че не включва парите за стената. Демократите отхвърлят.

Пелоси прикани Тръмп да анулира обичайна тирада пред Конгреса в края на януари, до момента в който не разрешат проблема. Първоначално президентът съобщи, че ще търси други способи и ще изнесе речта, само че Пелоси отвърна, че долната камара няма да одобри резолюция, която разрешава на президента на Съединени американски щати да изнесе речта пред Конгреса. В последна сметка президентът отстъпи.
 Словесната война сред Пелоси и Тръмп продължава
Словесната война сред Пелоси и Тръмп продължава

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отряза проектите на Пелоси

" Докато шътдаунът продължава, Нанси Пелоси ме помоли да изнеса речта за Състоянието на съюза. Съгласих се. Тя по-късно си промени мнението поради шътдауна, като предложи по-късна дата. Това е нейно право - аз ще изнеса речта, когато завърши шътдаунът ", написа Тръмп в " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР