Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква да отложи решението

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква да отложи решението
Коментари Харесай

Тръмп отлага митата върху европейски коли с шест месеца?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се чака да отсрочи решението си за налагане на мита върху вноса на коли от Европейски Съюз с шест месеца, оповестява " Блумбърг ", базирайки се на източници.

Решението публично ще бъде взето в петък. То вероятно може да открие нов фронт в комерсиалната война, която сега се води сред Съединени американски щати и Китай.
 Меркел поддържа търговски договаряния със Съединени американски щати
Меркел поддържа търговски договаряния със Съединени американски щати

Германия и Европа постоянно са печелили от търговски съглашения

Европейските политици са извънредно обезпокоени от обстановката , която може да се развие.

Според популяризираната информация топ американски представители са разискали митата на среща във вторник . Идеята е първо да се даде опция на договарянията с Япония и Европейски Съюз.

Американският президент има вяра, че борбата с Китай ще се удължи и не желае битка на два фронта.

Крайният период изтича на 18 май, само че Брюксел чака Вашингтон да отсрочи решението си.

Междувременно американският производител " Боинг " прикани Съединени американски щати да лимитират вероятните мита върху Европейски Съюз в дългогодишния спор сред Брюксел и Вашингтон по отношение на субсидирането на Airbus и " Боинг ".

Представители на американската компания са предизвестили, че митата могат да навредят на локалните производители. От " Боинг " упорстват ограниченията да бъдат лимитирани до самолетни крила, самолетни опашки и фюзелажи от Франция, Германия, Испания и Англия.

През предишния месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери проект за налагане на мита върху европейски артикули на стойност 11 милиарда $ в отговор на решението на Световната комерсиална организация, която откри, че Европейски Съюз нелегално е субсидирал Airbus . Брюксел предизвести, че е подготвен да наложи мита върху американски артикули за 20 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР