Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква да обяви днес

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква да обяви днес
Коментари Харесай

Тръмп обявява мирния си план за Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се чака да разгласи през днешния ден дълго чакания си проект за мир в Близкия изток - "споразумението на века " съгласно израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи ДПА.
Планът обаче буди безпокойствие за вероятни безредици в палестинските територии, отбелязва организацията.
Днес по обед вашингтонско време (19 ч. българско) двамата водачи се чака да дадат конференция за проекта, който беше изработван в продължение на три години.
"Вие сте най-големият другар, който Израел в миналото е имал в Белия дом, и считам, че на следващия ден можем да продължим да пишем история ", обърна се Нетаняху към Тръмп през вчерашния ден, откакто израелският министър председател и десноцентристкият му политически конкурент Бени Ганц се срещнаха поотделно с американския президент по отношение на проекта.
Според изтекла в израелски медии информация желанията на Тръмп включват анексиране на еврейските селища на Западния бряг и долината на река Йордан. Според други сведения обаче проектът планува към 70-80 % от Западния бряг да бъдат под палестински надзор.
Израел разполага военни подкрепления на окупираната палестинска територия преди представянето на проекта, съобщи Асошиейтед прес.
Израелската войска заяви през днешния ден, че е решила да изпрати "допълнителни пехотни подразделения в региона на долината на река Йордан ".
Палестинците авансово отхвърлиха проекта на Тръмп. Те възнамеряват митинги в окупираните територии през днешния ден и на следващия ден, което поражда опция да се стигне до конфликти с израелската войска, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР