Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви в събота, твърдо

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви в събота, твърдо
Коментари Харесай

Абортите: Тръмп се обяви в полза на живота, но допуска изключения

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи в събота, " твърдо в интерес на живота ", само че с ангажимента, че позволява изключения за бременност, настъпила при обезчестяване или блудничество, съобщи Франс прес. Държавният глава приказва, откакто ред американски щати вкараха ограничавания върху абортите, разяснява организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

" Както множеството знаят и за тези, които биха желали да знаят, (ще кажа, че) се разгласявам твърдо в интерес на живота с три изключения: обезчестяване, блудничество и отбрана на живота на майката - същата позиция като тази на Роналд Рейгън ", изясни Тръмп в Туитър.

Президентът показа мнението си за абортите, дни откакто южният щат Алабама забрани всички аборти като се изключи животоспасяващите за майката и планува санкции до 99 годни затвор за лекарите-нарушители.

Въпросът за доброволното спиране на бременността ще бъде в центъра на идната президентска акция в Съединени американски щати през 2020 година

Доналд Тръмп завоюва на своя страна религиозната десница, поначало скептично настроена към разведения милиардер, с обещанието да назначи съдии - съперници на абортите, във висшата правосъдна инстанция на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР