Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че уволнява

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че уволнява
Коментари Харесай

Тръмп сменя и министъра по въпросите на ветераните

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви в Туитър, че уволнява министъра по въпросите на ветераните Дейвид Шулкин и номинира на негово място за началник на организацията за ветераните лекаря на Белия дом Рони Джексън, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Шулкин, който бе единственият министър, останал от времето на президента Барак Обама, е следващият уволнен върховен член на администрацията през последните седмици. Редица други пък напуснаха по лично предпочитание. Уволнението на Шулкин бе предстоящо след разразилия се в организацията за ветераните етичен скандал поради скъпи негови и на брачната половинка му пътувания за сметка на данъкоплатците.
Въпреки това Тръмп изрази на уволнения министър признателност за службата му за страната и на "нашите прелестни ветерани ".
Джексън, чието предопределение би трябвало да бъде доказано от Конгреса, е някогашен флотски адмирал и доктор по специалност. От 2013 година той е доктор на Белия дом,, което значи на процедура персонален доктор на президента на Съединени американски щати. Той завоюва забележителна национална известност при започване на тази година след провокирала голям интерес негова конференция за здравето на президента. Именно той през януари разгласи, че Тръмп е "годен за поста си " и е "физически доста здрав и с доста изострен разум " при първия постоянен медицински обзор на президента след встъпването му в служба.
Агенцията за ветераните, която е с сан на министерство, е второто по величина ведомство в администрацията, отговарящо за 9 млн. военни ветерани и за над 1700 здравни заведения, директно ръководени от държавното управление.
До одобряването на Джексън, чието предопределение се дефинира като изненадващо, организацията краткотрайно ще се управлява от Робърт Уилки - заместник-шеф на Пентагона по кадровите въпроси и готовността. Това краткотрайно предопределение също бе изненадващо, тъй като Тръмп "прескочи " заместника на Шулкин - Том Боумън, който стана обект на някои рецензии, че не работи с необикновен възторг за реализация на настояванията на Тръмп за повече грижи за ветераните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР