Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че тази

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че тази
Коментари Харесай

Тръмп пуска стенограмата със Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви в " Туитър ", че тази седмица ще разгласява стенограма на своя " първи, а значи и най-съществен " диалог през април по телефона с украинския президент Володимир Зеленски.

Именно диалозите му с украинския водач са в основата на процедурата за импийчмънт против американския държавен глава, която сега е в ход в Камарата на представителите.

" За да продължа да бъда най-прозрачния президент в историята, тази седмица аз ще обявявам (тази) стенограма ", писа Тръмп, представен от ТАСС. Става дума за техния телефонен диалог през април, когато Тръмп поздрави Зеленски за успеха на президентските избори.

" Аз съм убеден, че ще намерите (този разговор) за трогателен ", споделя Тръмп.

Демократите в Камарата от своя страна разгласиха през вчерашния ден стенограма от показанията, дадени на 23 октомври от високопоставена служителка на Пентагона по време на слушанията пред комисиите, водещи следствието за импийчмънт на президента.

Заместник-помощничката на министъра на защитата по въпросите за Русия, Украйна и Евразия Лора Купър споделила на закритото съвещание на три основни комисии на Камарата, че Белият дом и Държавният департамент по този начин и не обяснили на военното министерство на Съединени американски щати своето решение да замразят военната помощ за Украйна, като се стимулирали единствено с " опасения, свързани с корупцията " в тази страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР