Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в писмо, че и.д.

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в писмо, че и.д.
Коментари Харесай

Щатите ще имат нов министър на отбраната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви в писмо, че и.д. на министъра на защитата Патрик Шанахан е взел решение да не продължи процеса на одобряване в Сената. Новият и.д. министър на защитата на Съединени американски щати ще бъде Марк Еспер.
" Действащият министър на защитата Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на утвърждение за тази позиция (в Сената), с цел да посвети повече време на фамилията си. Благодаря на Пат за отличната му работа и ще назнача сегашния министър на сухопътните войски Марк Еспер за министър на защитата ", написа Тръмп в Twitter.
" Познавам Марк и не се колебая, че ще се оправи добре! ", прибавя Тръмп, представен от БГНЕС.
Преди да оглави сухопътните войски в структурата на Пентагона, Еспер е бил вицепрезидент на отбранителната корпорация „ Raytheon “, старши помощник в Сената, оглавявал е и консервативния експертен център „ Heritage Foundation “.
Това се случва, откакто Шанахан разгласява изказване по-рано денем по отношение на обвиняванията за принудителен случай през 2010 година, в който са взели участие той и някогашната му брачна половинка.
" Никога не съм пускал ръка на тогавашната си брачна половинка и оказах цялостно подпомагане при следствието на правоприлагащите органи, довело до обвиняване против мен - обвиняване, което отхвърлям в полза на фамилията си ", сподели Шанахан.
Това следва известия, оповестени по-рано този месец, че Доналд Тръмп може да преразгледа оповестеното от него решение за одобряване на длъжността секретар на защитата на Патрик Шанахан и да потърси съвет за други благоприятни условия. Според източници секретарят на армията Марк Еспер е бил обсъждан като вероятен различен избор за секретар на защитата.
Шанахан пое ролята, откакто някогашният началник на Пентагона Джеймс Матис подаде оставка през декември 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР