Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес в Туитър, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес в Туитър, че
Коментари Харесай

Израел и ОАЕ постигнаха историческа мирна сделка 1

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви през днешния ден в Туитър, че Обединените арабски емирства и Израел са се споразумели да открият цялостни дипломатически връзки като част от договорка за прекъсване на анексията на окупирани територии, които палестинците желаят да бъдат част от бъдещата им страна, съобщи Асошиейтед прес.

ОАЕ става първата страна от Залива, сключила сходно съглашение с Израел, и третата арабска страна, която има дейни дипломатически връзки с еврейската страна, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп разгласява в профила си в Туитър взаимното изказване на Съединени американски щати, Израел и ОАЕ, в което се удостоверява сключването на договорката.

Това е рядка дипломатическа победа за американския водач в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, отбелязва Асошиейтед прес. Тя е реализирана на фона на досегашния му крах да постави завършек на войната в Афганистан и да подсигурява мира сред Израел и палестинците.

Израел и Обединените арабски емирства реализираха " историческо спокойно съглашение ", написа Тръмп в Туитър. Това е " незабравим пробив ", " историческо спокойно съглашение сред двама огромни наши другари ", акцентира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР