Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес в Туитър, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес в Туитър, че
Коментари Харесай

Тръмп ходатайства за задържан в Швеция американски рапър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви през днешния ден в Туитър, че шведският министър председател Стефан Льовен го е уверил, че към американския жител - рапърът Ей Ес Ей Пи Роки, ще бъде проявено заслужено отношение, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп е уверил Льовен, че няма риск Роки да избяга и е предложил да подсигурява персонално за стартирането му под гаранция, или да помогне за намиране на "алтернативни способи " за решение на обстановката.

"Нашите екипи ще продължат консултациите и се договорихме да водим нов диалог през идващите 48 часа ", добави Тръмп.

Преди диалога през днешния ден Льовен разгласява изказване, в което акцентира, че ще се радва да беседва с Тръмп за задържането на рапъра, само че неговото държавно управление "не може и няма да повлияе на прокуратурата и съда ". "Разбирам, че президентът Тръмп демонстрира персонален интерес към случая... той изрази предпочитание да беседва с мен, което сигурно е положително ", съобщи шведският министър председател, представен от Асошиейтед прес.

"Ще обясня, че шведската правосъдна система е самостоятелна. В Швеция всеки е еднакъв пред закона, в това число гости от други страни ", акцентира Льовен.

В петък шведската прокуратура удължи с шест дни периода на задържане на рапъра, до момента в който проверява улично сборичкване в Стокхолм. Роки беше задържан на 3 юли след концерт на хип-хоп фестивала "Смаш " по съмнение в присъединяване в сборичкване на 30 юни. Американецът с същинско име Раким Мейърс е от най-големите рап-звезди в света.

Публикувани в обществените медии записи демонстрират по какъв начин Роки хвърля човек на земята. Адвокат на рапъра съобщи, че това е било при самозащита.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР