Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон ще публикува

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон ще публикува
Коментари Харесай

Публикуваме доклад за произхода на Covid-19, разкри Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон ще разгласява отчет с детайлности за произхода на Covid-19, само че не разкри по кое време ще стане това, осведомят медии.

Тръмп направи коментара пред публицисти до Белия дом преди да отпътува за Аризона, където ще посети цех за произвеждане на маски. Това е едно от първите му визити отвън Белия дом от повече от месец.

Американският водач, който в началото похвали Китай за отговора против ковид, само че в последните седмици внезапно промени тона и остро подлага на критика Пекин, също сподели, че не е разговарял с китайския си сътрудник Си Дзинпин.

" Китай трябваше да осведоми Съединени американски щати за ковид ", акцентира той и прикани Пекин да бъде транспарантен за вируса.

Тръмп разгласи, че специалистът по инфекциозни болести Антъни Фаучи ще даде показания пред сенатска комисия, само че няма да разреши да свидетелства пред Камарата на представителите, тъй като има вяра, че там е нагласено и е цялостно с " хора, които ненавиждат Тръмп ".

Държавният глава отхвърли оповестен от медиите отчет на федералното държавно управление, в който се предвижда, че 3000 американци ще умират от ковид дневно през юни. Според него отчетът не е прецизен.

През последните седмици президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео стартират теорията, че вирусът е основан в китайска лаборатория или е изтърван от лабораторни условия, което обаче не се поддържа от множеството специалисти, както и от Фаучи.

В изявление за National Geographic Фаучи съобщи, че няма научни доказателства коронавирусът да е създаден в китайска лаборатория. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР