Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че избраникът му за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че избраникът му за
Коментари Харесай

Кандидатът на Тръмп отказа да стане шеф на разузнаването в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че избраникът му за шеф на Националното разузнаване след отдръпването на Дан Коутс - конгресменът републиканец Джон Ратклиф - е решил да остане в Конгреса и се отхвърля от бъдещото предопределение, предадоха AFP и Reuters.

....John has therefore decided to stay in Congress where he has done such an outstanding job representing the people of Texas, and our Country. I will be announcing my nomination for DNI shortly.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 2, 2019
" Нашият превъзходен републикански конгресмен Джон Ратклиф беше третиран доста незаслужено от така наречен водещи медии. За да не търпи месеци наред клюки и клюки, обясних на Джон какъв брой извънредно ще бъде за него и фамилията му да си има работа с тези хора. По тази причина той реши да остане в Конгреса ", написа Тръмп в Twitter.
Сегашният шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс се отдръпва на 15 август след 2 години на поста, чиято функционалност е да съгласува дейностите на Централно разузнавателно управление на САЩ, Агенцията за национална сигурност (АНС) и още 15 американски разследващи служби. По време на мандата на Коутс Тръмп постоянно пренебрегваше мнението му и го държеше настрани от значими въпроси като връзките с Русия.
Изборът на Ратклиф - някогашен кмет на скъпо предградие на Далас, щата Тексас, и федерален прокурор за една година (през 2007 г.) – беше подложен на критика от демократите поради неопитността на конгресмена в областта на сигурността.
Задачата на шефа на националното разузнаване е да открива целите измежду заканите, пред които е изправена страната. Всички, които са заемали този пост до момента, са били или някогашни дипломати, движимости в региона на националната сигурност, или военни в оставка, някогашни управителни фигури в Пентагона или шефове на разследващи служби, напомня AFP.
Пред кореспонденти Тръмп сподели, че може да назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на националното разузнаване сегашната заместничка на Коутс, Сю Гордън. Той разгласи също, че обмисля три кандидатури за непрекъснат шеф на службата и може да разгласи решението си на 5 август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР