Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил директора

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е уволнил директора
Коментари Харесай

Тръмп уволни шефа на Агенцията по киберсигурност

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че е уволнил шефа на Агенцията по киберсигурността и сигурността на инфраструктурата Крис Кребс. По думите на президента Кребс е направил " извънредно неопределено " изказване по отношение на сигурността на американските избори, съобщи Ройтерс.

През последните седмици ръководената от Кребс организация е споделяше, че тазгодишните избори са " най-сигурните в американската история ". Той също така опровергаваше персонално в Туитър погрешните изказвания за изборни измами, които постоянно биват стартирани от президента, отбелязва ДПА.

Като началник на Агенцията по киберсигурността и сигурността на инфраструктурата Кребс беше един от най-висшестоящите чиновници, които имаха за задача да пазят изборната инфраструктура от задгранична интервенция и измами, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тръмп се пробва да преобърне изборните резултати - които съгласно всички огромни медии демонстрират, че победител е определеният президент Джо Байдън - потвърждавайки, че гласуването из страната е било манипулирано в негова щета.

Адвокатите на Тръмп оспорват в съда изборните резултати в разнообразни щати, безрезултатно. Същевременно самите щати имат краен период до началото на декември публично да удостоверят изборните си резултати. Вчера акцията на президента разгласи, че завежда иск против успеха на Байдън в Невада, съобщи Ройтерс.

Съд в Пенсилвания не удовлетвори желае на Тръмп против гласуването във Филаделфия, съобщи ТАСС. Според екипа на американския президент наблюдаващите там не са имали опция да наблюдават броенето на гласовете в изборните секции.

Над 2700 бюлетини за предварителното гласоподаване не са били регистрирани при броенето на гласовете на президентските избори в Съединени американски щати в окръг Файет, щата Джорджия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на данни на локалните управляващи.

Става дума за бюлетини за предварителното гласоподаване, подадени от поданици на окръга в изборни секции. Според представител на окръжната изборна комисия към 2755 бюлетини са били сканирани при приемането, само че по незнайна причина сътрудниците на изборните секции не са ги отчели при броенето на гласовете. Представителят на окръжната изборна комисия съобщи, че грешката е индивидуален случай и е позволена инцидентно.

По оценки на водещите американски медии във Файет побеждава Тръмп с 52,5 на 100 от гласовете против 46,1 за демократа Байдън. Разликата сред двамата е над 4400 гласа. Преди това в окръг Флойд, Джорджия, бяха открити към 2600 необработени бюлетини.

В първите дни след изборите в Джорджия (даваща 16 гласа в Избирателната колегия) водеше Тръмп, само че при броенето на бюлетините разликата сред него и Байдън последователно стартира да понижава и на 6 ноември демократът поведе. По данни на Ен Би Си все още Байдън води пред Тръмп с 0,3 на 100 от гласовете. Поради прекомерно дребната разликата се наложи да бъде осъществено наново преброяване на бюлетините. Крайният период за оповестяването на формалните резултати от гласуването в Джорджия е 20 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР