Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши през май да не

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши през май да не
Коментари Харесай

САЩ санкционират всички държави, които купуват ирански петрол

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши през май да не удължава изключението за някои страни, което им разрешава да купуват ирански нефт без опасност от американски наказания, се споделя в известие на Белия дом, представено от АП и други медии.

Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства " се съгласиха да подхващат своевременни дейности, с цел да се подсигурява, че международното търсене ще бъде посрещнато, откакто целият ирански нефт бъде отстранен от пазара ", разясни Белият дом.

Решението на Вашингтон е част от напъните на администрацията на Доналд Тръмп да докара износа на ирански нефт до нула, откакто Вашингтон се отдръпна от иранската нуклеарна договорка от 2015 година

" Президентът Доналд Тръмп реши да не възобновява Изключенията за доста понижаване (SREs), когато изтече при започване на май (2 май). Решението има за цел да докара износа на ирански нефт до нула, да се отнеме кардиналният източник на доходи на режима ", написа Белият дом.

Мерките ще обиден осем страни - Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Тайван, Италия, Гърция и Турция. Съединени американски щати икономисаха наказания против тези страни от ноември 2018 г, когато администрацията на Тръмп възобнови глобите против Ислямската република.

Днес държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разиска решението. Той разгласи, че ще бъде увеличено производството на нефт, с цел да се възстановят загубите от блокирането на иранския нефт на пазара.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху приветства решението на американците.

В " Туитър " той написа, че решението " е значимо за усилване на натиска върху иранския терористичен режим. Стоим до Съединени американски щати в решимостта им против експанзията на Иран и това е верният метод да я спрем ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР