Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди днес създаването на ново

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди днес създаването на ново
Коментари Харесай

Тръмп разпореди създаването на ново военно командване на САЩ - за космоса


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпореди през днешния ден основаването на ново военно командване, което да дава отговор за галактическите действия на Пентагона, предоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В обръщение, адресирано до министъра на защитата Джим Матис и публикувано от Белия дом, Тръмп също по този начин разпореди на Пентагона да предложи кой върховен офицер да бъде номиниран за началник на новото Космическо командване.

Новото командване наподобява е стъпка към основаването на желаните от Тръмп галактически сили на Съединени американски щати. Създаването на такива сили, каквито Матис счита за безполезни и скъпи, може да срещне опозиция в Конгреса, който би трябвало да утвърди тяхното финансиране, отбелязва Франс прес.

Новото командване ще управлява и провежда интервенциите на американските въоръжени сили в космоса, ще способства за ускорение на въвеждането на техническите достижения, ще търси по-ефикасни способи за отбрана на " активите " на Съединени американски щати в космоса, включително доста спътници, употребявани за навигация, връзка и следене. Решението на Тръмп идва в миг, когато нараства безпокойството, че Китай и Русия работят върху способи за нарушение, изваждане от строя или даже да заличаване на американските спътници, отбелязва Асошиейтед прес.

Според представител на американските управляващи командването ще притегли към 600 души, които в този момент работят в американските военно-космически сили. През идващите години ще бъдат добавени още минимум 1000 души личен състав.

Смята се, че новото командване може да коства на бюджета до 800 милиона $ през идните пет години, показва АП.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР