Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното изявление на френския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното изявление на френския
Коментари Харесай

Тръмп разкритикува изявлението на Макрон за европейска армия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното изказване на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че Европейският съюз би трябвало да сътвори лична войска, и че Европа следва да се пази от Китай, Русия и даже от Съединени американски щати, предадоха международните организации.

"Макрон предложи основаване на лична войска, която да пази Европа от Съединени американски щати, Китай и Русия ", написа Тръмп в Туитър през днешния ден. По-нататък американският президент подсети, че поради немската експанзия по време на Първата и Втората международна война на французите се е наложило "да стартират да учат немски в Париж, до момента в който Съединени американски щати не им се притекоха на помощ ".

Освен това Тръмп още веднъж настоя европейските съдружници да усилят финансовия си принос в бюджета на НАТО.

В различен туит от днешната си серия туитове Тръмп осмя Макрон, изтъквайки неговата огромна непопулярност, казвайки, че френските търговски практики са нечестни и че стопанската система на страната е в застой, отбелязва Ройтерс. Тръмп напомни, че рейтингът на Макрон е невисок (само 26 процента) и че в страната има висока безработица (почти 10 процента), добавя Франс прес.

"НЕКА ДА НАПРАВИМ ФРАНЦИЯ ВЕЛИКА ОТНОВО ", написа в различен туит Тръмп, припомняйки своя девиз от кандидат-президентската си акция "Нека да създадем Америка велика още веднъж ". Макрон беше заимствал фразата на Тръмп, само че я беше перефразирал на "Нека да създадем нашата планета велика още веднъж ".

Макрон сподели на 6 ноември по радиостанция "Европа-1 ", че Европейски Съюз би трябвало да сътвори лични единни въоръжени сили. Той изрече и мнение, че Европейски Съюз би трябвало да се пази от Китай, Русия и Съединени американски щати.

От канцеларията на Макрон обявиха, че няма да разясняват днешните туитове на Тръмп, като прибавиха единствено, че френският водач е изразил доста ясно мнението си за европейска войска и за европейска защита пред Тръмп по време на диалозите им в Париж през уикенда, показва Ройтерс. Агенцията цитира и думи на консултант на Макрон, който споделил: "Това, че Тръмп помни европейската история, е нещо доста положително ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР