Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря днес с канцлерката на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря днес с канцлерката на
Коментари Харесай

Тръмп в Брюксел: Имахме чудесна среща с Меркел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беседва през днешния ден с канцлерката на Федерална Република Германия Ангела Меркел в коридорите на срещата на върха на НАТО в Брюксел, часове откакто гневно подлага на критика немската политика по разноските за защита и по газовите доставки от Русия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

След срещата тонът на декларираното от двамата пред кореспонденти беше настоятелен, откакто Тръмп по-рано сподели, че зависимостта на Германия от съветски енергоносители я слага "под цялостния надзор " на Москва и тя е "пленник на Русия " поради плана за нов газопровод, а Меркел му отговори, като се върна към младежките си години в някогашната Германска демократична република и акцентира, че през днешния ден обединена Германия сама дефинира своята политика и взема самостоятелни решения.

"Имахме чудесна среща. Обсъдихме военните разноски, говорихме за търговия ", сподели Тръмп пред репортерите, позволени в помещението, където двамата с Меркел разговаряха.

"Имаме доста, доста положителни връзки с канцлерката. Имаме страхотни връзки с Германия ", съобщи американският президент и добави, че е изложил загрижеността си от новия газопровод, плануван да свърже Русия с Германия.

Меркел сподели, че е разискала с Тръмп миграцията и търговията и чака по-нататъшен продан, защото Съединени американски щати остават сътрудник на Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР