Президентът на САЩ Доналд Тръмп разчита, че министърът на правосъдието

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разчита, че министърът на правосъдието
Коментари Харесай

Тръмп: Надявам се министърът на правосъдието честно да отрази изводите от доклада на Мълър 

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разчита, че министърът на правораздаването Уилям Бар заслужено и почтено ще отрази основните заключения от финалния отчет на спецпрокурора Робърт Мълър, който завърши следствието на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година Това съобщи самият Тръмп, представен от ТАСС, по телевизионния канал "Фокс нюз " през днешния ден.

"Той (Бар) е доста интелигентен и почитан човек. Надявам се да постъпи заслужено ", означи президентът и за следващ път назова следствието на изказванията, че е бил в сговор с Русия, "лов на вещици ".

Тръмп упрекна опозиционната Демократическа партия и водещи медии в страната в сговор против него. "Ненавиждам самата идея за контролиране на масмедиите, само че те са доста несправедливи. Сговорът сред демократите и тези хора е просто смехотворен. Трудно им е да повярват, че аз победих (на изборите през 2016 г.) ", уточни президентът на Съединени американски щати.

В момента той прекарва почивните дни в имението си Мар-а-Лаго във Флорида със фамилията си. Според американски медии, помощниците му го уговарят да прояви здравомислие и да не прави публични изказвания, до момента в който не бъдат оповестени най-малко главните положения от отчета на Мълър. Президентът резервира извънредно за него безмълвие от момента на появяването на информацията, че следствието на спецпрокурора е завършило. Тази заран той за първи път през последните 36 часа пусна пост в Туитър, пожелавайки на всички прелестен ден.

Мълър приключи своето следствие в петък и съобщи отчета на правосъдния министър Уилям Бар, който в този момент се чака да показа личен доклад въз основа на отчета на Мълър. Бар осведоми правните комисии на Сената и на Палатата на представителите, че може още в тези почивни дни да им заяви главните заключения на спецпрокурора.

Според Асошиейтед прес сега Бар разисква отчета със своите съветници, преди да реши какво от отчета за 2-годишното следствие на Мълър ще стане притежание на Конгреса и на цялата американска общност. От министерството на правораздаването оповестиха единствено, че Мълър не е предложил да бъдат предявени някакви нови обвинявания по отношение на следствието.

Говорителят на президента Хоган Гидли сподели през днешния ден, че Белият дом към момента не е получил и не е бил брифиран за отчета на Мълър.

Председателят на комисията по разузнаването в Камарата, демократът Адам Шиф, сподели, че има вяра на преценката на спецпрокурора Мълър по отношение на това кой би трябвало да бъде изправен пред съд вследствие на 2-годишното следствие. Това обаче, съгласно него, не значи, че "няма неоспорими и уличаващи доказателства, които следва да бъдат споделени с американския народ ". Шиф настоя, че неговата комисия желае цялостният отчет и обвързваните с него материали да бъдат направени обществено притежание и че ще изиска посредством съд Бар да бъде длъжен да ги разгласява. Комисията по разузнаването има обвързване да реши дали президентът е злепоставен по някакъв метод - престъпен или не, акцентира Шиф.

А ръководителят на правната комисия при Камарата Джеролд Надлър, сподели по Си Ен Ен, че демократите няма да се примирят да чакат месеци наред министерството на правораздаването да благоволи да им даде цялостния отчет на Мълър. Според Надлър, представен от АП, Конгресът и необятната аудитория заслужават да видят съответния доказателствен материал, а освен обобщение от изводите, с цел да създадат свои лични преценки, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР